preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Od danas smo Škola ambasadorica Europskoga parlamenta

Autor: Ivana Opačak, 7. 9. 2020.

Danas su stigli službeni rezultati evaluacije EPAS programa. S ponosom ističemo, od danas smo nositelji još jedne europske titule – u travnju 2020. postali smo eTwinningova škola, a od danas smo i Škola ambasadorica Europskoga parlamenta!

Temeljem sjajnih rezultata projekta EU4mE&U (najuspješnijega nacionalnog projekta s europskom dimenzijom za mlade u 2019.) naša je škola u listopadu 2019. dobila službeni poziv Europskoga parlamenta (Ureda u RH) za uključivanje u program Škola ambasador Europskoga parlamenta/European Parliament Ambassador School (EPAS). Kao škola-kandidat (kojoj je dodijeljena škola-mentor Srednja škola Konjščina) u školskoj godini 2019./2020. “borili” smo se za stjecanje službenoga statusa škole ambasadorice.

Danas su stigli službeni rezultati evaluacije i s ponosom ističemo – od danas smo nositelji te europske titule! Kako navode koordinatori ovoga međunarodnog programa, “u nikad izazovnijoj školskoj godini – usprkos štrajku i koronavirusu” te izazovima nastave na daljinu – uspjeli smo! Naše su vrijedne učenice i učenici stekli status ambasadora juniora, a tri su nastavnice (Vanja Bano, Sanda Kovačić i Ivana Opačak) stekle status ambasadorica seniorki Europskoga parlamenta. Organizatori ističu i značajnu ulogu ravnatelja koji je podržao i, svojim sudjelovanjem u nekim aktivnostima, pomogao provedbu ovoga programa u našoj školi. Svima iskrene čestitke i veliko HVALA za svaku odrađenu (online) aktivnost!

U prilog tome koliko smo vrijedno radili govori visoko 3. mjesto (među 39 hrvatskih škola sudionica programa) na koje se plasirala naša škola temeljem ostvarenih bodova prema definiranim kriterijima – sa 162,5 bodova nalazimo se iza prvoplasirane Gimnazije Vukovar (164,5 bodova) i drugoplasirane Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk (163 boda), a najuspješnija smo škola-kandidat! Uskoro na adresu škole stižu diplome za ambasadore seniore i juniore, kao i plaketa Škola ambasador Europskoga parlamenta koju ćemo s ponosom istaknuti na vidljivome mjestu u školi.

Prema riječima organizatora, “iako je pred nama izazovna školska godina, program Škola ambasador Europskoga parlamenta nastavlja se i u 2020./2021.. Neke od glavnih promjena su novi priručnik za održavanje modula, digitalno vođenje programa iz Zagreba i Bruxellesa te specijalizirane digitalne edukacije za učenike i mentore tijekom cijele školske godine”. Pozivamo sve zainteresirane učenike i nastavnike da se pridruže našem EPAS timu!

Ivana Opačak, prof. (koordinatorica provedbe EPAS programa u našoj školi) 
 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4307
Ovaj mjesec: 4307
Ovaj tjedan: 1583
Danas: 105
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju