preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Zelena i digitalna Europa - virtualni dijalog s eurozastupnikom

Autor: Ivana Opačak, 30. 10. 2020.

Danas (30. listopada 2020.) od 11:00 do 12:15 održan je virtualni dijalog (na platformi Zoom) g. Karla Resslera, hrvatskoga zastupnika u Europskome parlamentu, s mladima iz Vinkovaca i Slavonskoga Broda. Događanje je organizirao Europe Direct Slavonski Brod u suradnji s vinkovačkom Gimnazijom Matije Antuna Reljkovića, a u zanimljivu raspravu Zelena i digitalna Europa uključili su se i naši ambasadori EP-a (pod budnim okom/uhom profesorica Kovačić i Opačak). U nastavku teksta pročitajte kratku vijest ambasadorice juniorke EP-a Dajane Ivičić.

Danas su učenici ambasadori juniori Europskoga parlamenta naše škole sudjelovali na ugodnome virtualnom dijalogu s Karlon Resslerom, hrvatskim zastupnikom u Europskome parlamentu, na temu Zelena i digitalna Europa. Organizator događanja bio je Europe Direct Slavonski Brod u suradnji s Gimanzijom Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca, školom ambasadoricom Europskoga parlamenta.

Gospodin Ressler u dijalogu je opisao svoj put do mjesta zastupnika te svoj rad u EP-u. Učenici sudionici (kojih je bilo više od 70) postavili su mnoga pitanja o raznim temama - europskim fondovima, europskom proračunu i Zelenoj Europi te digitalizaciji - jasno dajući do znanja kako ih europske politike i budućnost Europske unije itekako zanimaju. I sama iznimno zainteresirana za sve europske teme, upitala sam našega gosta kako napreduje proračun za razdoblje od 2021. do 2027., na što je g. Ressler odgovorio kako je to zaista jedan kompleksan postupak i kako zahtijeva puno rada i razvoja te realizaciju mnogih projekata u svim granama EU-a. Pitala bih još mnogo toga, ali je vremena bilo premalo...

Dajana Ivičić, 4.e
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju