preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Ususret Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i sve poginule u Domovinskome ratu

Autor: Ivana Opačak, 11. 11. 2020.

Predstavljamo kratku e-zbirku književnih osvrta učenika 1.a razreda naše škole koji su, tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2020., pročitali roman/autobiografiju/dnevnik 260 dana Marijana Gubine kao dio izborne/dodatne lektire na nastavi hrvatskoga jezika. U zbirci se nalaze i Predgovor autora, tekst cjelovitoga zadatka za učenike, osvrt/impresija prof. Ivane Opačak s osobnom zahvalom autoru te likovne impresije Tene Pejić (1.a) i Katje Radošević (1.e). Pročitajte iskrene, iznimno emotivne ispovijesti naših učenika te prekrasnu poruku autora koji je kao dijete svjedočio ratnim zbivanjima… nama koji danas živimo u miru i moramo znati, ne smijemo zaboraviti... 

Likovni rad Tene Pejić (1.a)

 

Upravo u doba godine kada se najintenzivnije, s dubokim poštovanjem, sjećamo svih poginulih i stradalih u Domovinskome ratu te im zahvaljujemo na blagodatima mira i slobode koje danas uživamo, učenici su oblikovali svoje prve književne osvrte/impresije, svjedočeći kako svake godine treba obilježavati Dane sjećanja na žrtvu Vukovara i sve poginule u Domovinskome ratu jer treba djecu - one koji grade našu budućnost - naučiti što su sve naši predci proživjeli i prenijeti im poruku da se RAT više NIKADA ne smije ponoviti (Tena, 1.a).

 

Pročitajte e-knjigu "klikom" na fotografiju naslovnice ili OVDJE.

 

Budući je ova e-knjižica izrađena s povodom – ususret Međunarodnome danu tolerancije i Danima sjećanja na žrtve Domovinskoga rata, autora smo telefonski kontaktirali. Gospodin je Gubina bio iskreno dirnut književnim i likovnim radovima učenika te nakanom učenika i profesorice da mu (u obliku e-iznenađenja) upute javnu zahvalu za potresno i vrlo poučno svjedočanstvo. Na svom je Facebook profilu podijelio e-zbirku i uzvratio zahvalom, a obećao je i – online putem – uključiti se u naš sljedeći sat hrvatskoga jezika.

Likovni rad Katje Radošević (1.e)

 

(PO)hvala svim učenicima koji su pročitali izbornu lektiru i sudjelovali u razrednoj obradi književnoga djela, osobito onima koji su svoj doživljaj pročitanoga književno/likovno oblikovali.

Ivana Opačak, prof.
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

2021./2022.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju