preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Autor: Ivana Opačak, 3. 12. 2020.

3. prosinca obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U svijetu ima više od milijardu osoba s invaliditetom, što je svaka sedma osoba, a u Hrvatskoj više od pola milijuna, što čini 12% stanovništva. Moramo biti svjesni da osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja nisu manje vrijedne od ostalih. Naša je obveza, kao društva, da svojim ponašanjem postignemo potpunu jednakost i ravnopravnost osoba s invaliditetom u društvu. 

NE GLEDAJ NA TEŠKOĆU KAO NA PROBLEM!

 

Dok govorite osobi s invaliditetom bitno je gledati ju u oči, a ne gledati nekoga ili nešto sa strane. Najvažnije pitanje koje možemo postaviti osobi s invaliditetom je kako joj možemo pomoći, no ne iz sažaljnja, nego u slučaju da vidimo da joj je potrebna pomoć.

Kako osobe s invaliditetom ne bi bile nezaposlene, postoji socijalno poduzetništvo – kroz djelovanje poduzetnika koji prepoznaju društveni problem stvaraju se prilike za profesionalni i osobni rast tih osoba. Postoji puno poslova na koje se osobe s invaliditetom mogu prilagoditi, samo im je potrebno pružiti šansu.

Marina Mikulić, 1.a
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju