preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Pisma dobrih želja i podrške

Autor: Marija Deanković, 21. 12. 2020.

Tijekom prosinca, učenici Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod pisali su pisma dobrih želja i podrške. U vrijeme „socijalne distance“ kao voditeljica Školskog volonterskog kluba „Kapi volje“ uočila sam kako, uskraćeni za ljudsku blizinu, druženje i zajedništvo, postajemo osjetljiviji i pažljiviji na svaku riječ koja nam se uputi.

Naši vjeroučenici su ove jeseni pisali krasne eseje na temu patnje, boli, suosjećanja i dobrih životnih principa. Tako sam došla na ideju pisanja pisama s poticajnim sadržajem. Kolegici Josipi Katinić, profesorici talijanskog i njemačkog jezika, ideja se jako svidjela. Potaknula je učenike naše škole da izraze svoje osjećaje i shvate kako su riječi u ovoj situaciji puno bitnije od materijalnih stvari. Pokloniti pismo podrške, suosjećanja, ohrabrenja i dobrih želja su nekome neprocjenjivi dar. To je dar po kojem shvaćamo kako negdje u našem gradu netko sigurno misli na nas i želi nam svako dobro iako se ne poznajemo i ne možemo se susresti.

Akciju od 1. do 15. prosinca s učenicima različitih razreda provela je prof. Katinić. Oduševljena brzim odazivom učenika potrudila se približiti im važnost i toplinu pisma kao dragocjenog poklona. Sjetili su se vremena u kojem je pismo bilo učestala komunikacija na daljinu, izraz čestitanja, dijeljenja vijesti, misli i osjećaja…Naši učenici su napisali 51 pismo korisnicima centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“ u Slavonskom Brodu. Uz pisma, profesori škole željeli su sudjelovati darivanjem slatkiša. U petak 18. prosinca 2020. godine, predsjednik volonterskog kluba Leon Ferić iz 4.B s prof. volonterkama Majom Antolović i Mihaelom Maričević, veliki dar predali su predstavnicima korisnika Centra i djelatnici Katarini Junačko koja je u ime Centra izrazila zahvalnost darivanjem časopisa „Bubamara“ i prigodnom zahvalnicom. Događaj smo upriličili u dvorištu „Kuće sretnih ciglica“ vodeći računa o epidemiološkim mjerama radi kojih su pisma i slatkiši odstajali neko vrijeme kako bi se spriječilo širenje virusa.

Nadajući se kako će iduća godina biti ona u kojoj će se širiti ljubav i poštovanje, mir, dobrota i volontiranje, ispred Školskog volonterskog kluba „Kapi volje“ svima čestitamo Božić i želimo bolju Novu 2021. godinu.

                                                                                 Mihaela i Katarina Maričević

 
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju