preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

2. dan događanja povodom obilježavanja Dana Erasmusa

Autor: Marija Deanković, 16. 10. 2020.

Globalna pandemija imala je ogroman utjecaj na planirane projektne aktivnosti i na same mobilnosti. Mobilnosti su, silom prilika, odgođene do daljnjega, no učenici koji sudjeluju u KA2 Erasmus+ projektu S.T.E.P.+ kontinuirano rade na raznim virtualnim aktivnostima, još od ožujka ove godine. Tako je izrađeno nekoliko videouradaka podrške učenicima tijekom lockdowna, video u kojem se promiče turistička ponuda Slavonskog Broda, na Twinspaceu projekta postavljen je Padlet sa slikama i opisima kulturne baštine gradova u kojima su smještene partnerske škole te je izrađen Survival Kit - četverojezični digitalni rječnik s osnovnim izrazima na francuskom, poljskom, talijanskom i hrvatskom jeziku.

Jedna od planiranih aktivnosti za vrijeme mobilnosti kojoj je u svibnju domaćin trebala biti naša škola, bila je izrada službene projektne kravate. Kako je Slavonski Brod poznat kao grad kravate, ideja projektnog tima bila je to iskoristiti i promicati kulturnu baštinu našega grada. Uz to, zadatak je svake škole partnera bio jednom fotografijom predstaviti kulturnu baštinu svojega grada. Te su fotografije spojene u obliku kravate.

16. listopada 2020. godine održana je online konferencija na Skypeu na temu „Naša kulturna baština“. Povod je bio predstavljanje službene projektne kravate Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+. Uz učenike i nastavnice naše škole, u konferenciji su sudjelovali učenici i nastavnici iz partnerskih škola u Francuskoj, Poljskoj i Italiji. 

Učenici iz Italije predstavili su Bergamo kao grad pod zaštitom UNESCO-a, kroz predivne stare građevine na gornjem dijelu grada te kroz 9 vrsta sira karakterističnih za njihovu provinciju. Učenici iz Francuske su predstavili Champagnole kroz poznato vino Côtes du Jura i sireve Mont d'Or i Comté, a učenici iz Poljske predivnu palaču (u kojoj je smještena gradska uprava) i park koji ju okružuje, u gradu Jelcz-Laskowice. Slavonski Brod, je predstavilo troje naših učenika. Renato Ećimović (2.g) upoznao je učenike s poviješću kravate. Tamburicu kao naš tradicionalni instrument predstavila je Anamaria Opačak (3.e), a tradicionalne slavonske peškire kao ručni rad opisala je Iva Tomić (2.e).

Kravata će 17. listopada biti postavljena na školsku mrežnu stranicu, i to dan uoči obilježavanja Dana kravate, 18. listopada, uz fotografije učenika koji simbolično pozdravljaju projektne partnere u zemljama koje su nam partneri u KA2 projektima.

Koordinatorice događanja: Mirta Kos Kolobarić i Marija Deanković
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju