preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan volontera, 5. prosinca

Autor: Marija Deanković, 4. 12. 2020.

Sjajna vijest uoči Dana volontera! Učenik 4. B razreda EBŠ Leon Ferić imenovan je volonterom godine. Godišnju volontersku nagradu za 2020. godinu povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca) dodjeljuje Grad Slavonski Brod, Povjerenstvo za osobe s invaliditetom. Leon je inicijator, predstavnik učenika i predsjednik Školskog volonterskog kluba „Kapi volje“.

Sudjelovao je u idejnom začinjanju mnogih školskih aktivnosti, vodio promociju osnivanja i poticao učenike škole na uključivanje u klub. Otvorio je Instagram stranicu koju i danas uređuje, a namijenjena je učenicima. Fotografira i bilježi događaje, objavljuje članke o provedenim akcijama na internetskoj stranici škole. Suurednik je Facebook stranice školskog volonterskog kluba. Uvijek je bio na raspolaganju za provođenje bilo koje akcije i nadgledao je akciju „PET za 5“ (prikupljanje plastične ambalaže i čepova) koja se u školi provodila tijekom prošle školske godine. Također je volonter Crvenog križa podružnice Slavonski Brod. Mlađi je ambasador Europskog parlamenta, član školskoga debatnog kluba, suurednik Facebook stranice projekta debatnog kluba U'r'ON (EUropa je na redu – ti si na redu) te dopredsjednik Vijeća učenika Brodsko-posavske županije. Autor brojnih videouradaka koji su i objavljeni na stranicama EBŠ.

Natječaj je otkrila vjeroučiteljica Ana Želinski, a uz pomoć razrednice Maje Antolović, Leon je kandidiran za ovu nagradu koja ga je, kako sam kaže, potpuno iznenadila. Svjedoči kako je ovo priznanje rezultat suradnje s profesorima i učenicima na koje je ponosan. Zadovoljstvo koje mu pruža volontiranje je njegova motivacija da izlazi iz okvira komocije. Svoje slobodno vrijeme smatra maksimalno iskorištenim i volio bi imati i više vremena koje bi mogao posvetiti dobrobiti društva. Ima dobru volju i talent za uočavanje potreba kako naše škole, tako i šire društvene zajednice osobito našega grada. Bez obzira na obiteljske i školske obveze voli biti uključen i  doprinositi iznalaženju rješenja, inicijativa i ideja koje mogu pomoći boljitku suživota u društvu.

Mihaela Maričević, voditeljica ŠVKKV
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju