preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijesti

Naša međunarodna Erasmus božićna večera

Autor: Marija Deanković, 21. 12. 2020.

18. prosinca 2020. godine održana je videokonferencija u sklopu Erasmus+ KA2 projekta S.T.E.P.+. U njoj su sudjelovali učenici i nastavnici iz partnerskih škola. Ovoga puta zbližila nas je tema Božića.

Kako je kulturna baština, a unutar nje i gastronomija, jedna od ključnih tema ovoga projekta, učenici iz partnerskih škola predstavili su jedni drugima božićne običaje, hranu i dekoracije. Naporno radeći u nacionalnim timovima u uvjetima koje otežava pandemija, učenici su izradili prezentacije prema sljedećim temama: aperitiv i predjelo (Francuska), glavno jelo (Italija), desert (Poljska) i tradicionalne dekoracije (naša škola).
Učenici iz svake škole predstavili su 4 prijedloga za svoju temu, a nakon toga je uslijedilo glasovanje putem Google obrasca (kojega je pripremila učenica naše škole, Laura Sudar, 2. e). Nakon glasovanja, od prijedloga koji su dobili najviše glasova sastavljen je zajednički (zlatni) jelovnik za našu Erasmus božićnu večeru. Od prijedloga koji su dobili manje glasova, izrađeni su srebrni, brončani i veseli jelovnik. Sve ih možete vidjeti na slikama u prilogu, a možda se odlučite ponešto isprobati i kod kuće.
Golden (winning) Christmas dinner menu
 

Silver  Christmas dinner menu

 

Bronze Christmas dinner menu

 

4th place Christmas dinner menu

 
Naše tradicionalne božićne ukrase odlično su predstavile učenice 2.e razreda: Veronika Marijić, Ivona Grgić, Lorena Čolak i Ana Mihić. Uz prekrasne fotografije, pričale su o božićnom panju, božićnoj pšenici, ukrasima od šuške i licitarskim srcima. Sastanak su pratili i drugi učenici naše škole koji sudjeluju u projektu i tako dali podršku našim „prezentericama“. Posebno zadovoljstvo bilo je sudjelovanje bivših učenika naše škole u ovoj videokonferenciji - Marije Pavić i Josipa Ćorluke, koji su sudjelovali u mobilnosti u Francuskoj u siječnju ove godine. Od nastavnica iz projektnog tima, videokonferenciji su sudjelovale prof. Ljiljana Sivrić, prof. Maja Antolović, prof. Ana Radočaj i prof. Mirta Kos Kolobarić.
Kao i prethodni videokonferencijski sastanak, i ovaj je izazvao oduševljenje svih prisutnih pa će ih vjerojatno u budućnosti biti još, sve dok epidemiološka situacija ne bude dozvoljavala fizičke mobilnosti.
U ime svih sudionika u projektu S.T.E.P.+, želimo vam sretan i čestit Božić i veseliju i uspješniju Novu 2021.!
prof. Mirta Kos Kolobarić,
koordinatorica projekta
Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju