preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Don't Throw & Pollute - Reuse

Na kraju eTwinningova projekta Common European Legends…

Autor: Ivana Opačak, 16. 6. 2020. 15:31

Prijavom na natječaj za stjecanje nacionalne oznake kvalitete zaključen je naš rad na još jednome eTwinningovu projektu – Common European Legends. Projektni tim naše škole čini nekoliko učenika 2.e razreda (s profesoricom Opačak) koji surađuju s partnerima iz Italije, Litve, Rumunjske, Španjolske i Turske s ciljem jačanja građanskih i interkulturalnih kompetencija kroz istraživanje društveno-povijesnoga konteksta nacionalnih (i europskih) mitova i legendi. Za potrebe diseminacije projekta na jednome mjestu objavljujemo najistaknutija postignuća hrvatskoga i međunarodnog tima…

[više]

Na kraju eTwinningova projekta Don't Throw & Pollute - Reuse

Autor: Ivana Opačak, 12. 6. 2020. 20:50

Don’t Throw & Pollute – Reuse projekt je koji na eTwinningovoj platformi od rujna 2019. provodi dio učenika 2.e razreda i prof. Opačak s partnerima iz Njemačke, Francuske, Albanije i Turske. Cilj je projekta (bio) umrežavanje timova učenika (15-19) koji će, samostalno i surađujući, istraživati tematsku mrežnu građu, kreirati digitalne (obrazovne i promidžbene) materijale kako bi učili i svoje vršnjake poučavali o klimatskim promjenama i zagađenju okoliša te mjerama sprječavanja i uklanjanja ekoloških problema (3Rs – Reduce, Reuse, Recycle). Poseban je naglasak stavljen na praktične školske/lokalne aktivnosti – kreiranje ekokutaka u školama, organizaciju ekoradionica usmjerenih na sadnju drveća, prikupljanje i odvajanje otpada te ponovnu uporabu odbačenih ili nekorištenih materijala (Reuse) – s ciljem smanjenja otpada i zagađenja okoliša. Projekt je trenutno u evaluacijskoj i diseminacijskoj fazi te je prijavljen na natječaj AMPEU za stjecanje oznake kvalitete.

[više]

Tjedan Europe od E do A

Autor: Ivana Opačak, 9. 5. 2020. 17:49

Tjedan Europe obilježili smo višestrukim aktivnostima na nastavi (na daljinu) i izvan nje. U nastavku donosimo kratki pregled “od E do A” (ili “od ponedjeljka do subote”).

Engleski jezik kao medij za učenje

Učimo i digitalno stvaramo – to nam je struka

Radni sastanci – pripreme

Online #EPtalks & professional development

Proslava Dana Europe s našim partnerima

Ako ste se pitali o našim eTwinning aktivnostima…

[više]

Virtualna proslava Dana Europe s EPAS/eTwinning partnerima

Autor: Ivana Opačak, 8. 5. 2020. 22:53

Danas smo proslavili Dan Europe s našim eTwinning/EPAS partnerima, ambasadorima juniorima i seniorima iz pet hrvatskih škola – zagrebačke VII. gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Novska, Srednje škole Blato i Srednje škole Konjščina. Na Zoom sastanku koji su organizirali predstavnici VII. gimnazije razgovarali smo s g. Karlom Resslerom, zastupnikom u Europskome parlamentu.

[više]

"Don't Throw & Pollute - Reuse" kalendar za 2020.

Autor: Marija Deanković, 4. 1. 2020. 12:44

U sklopu eTwinning projektnih aktivnosti u prosincu 2019. izrađen je tematski kalendar za 2020. godinu. Kalendar koji diseminira projektne aktivnosti i suradnju učenika i nastavnika u razdoblju od rujna do prosinca 2019. zajednički je proizvod europskih partnera, a izradili su ga članovi eTwinning tima naše škole. U novoj godini kalendar će krasiti zidove učionica projektnih partnera.
[više]

Don't Throw & Pollute - Reuse

Autor: Marija Deanković, 2. 12. 2019. 14:56

U sklopu eTwinning projekta Don't Throw & Pollute - Reuse izrađen je adventski kalendar koji diseminira projektne aktivnosti učenika naše škole u studenom o.g. i poziva na podizanje razine ekološke svijesti.

[više]

Eko-radionica u sklopu eTwinning projekta Don't Throw & Pollute – REUSE!

Autor: Marija Deanković, 27. 11. 2019. 08:53

Petnaestero učenika 2.e, 3.b i 4.c razreda sudjelovalo je 26. studenog 2019. na kreativnoj eko-radionici u sklopu eTwinning projekta Don't Throw & Pollute – REUSE pod vodstvom učenice Ele Jeleč (4.c) i profesorice Ivane Opačak. Tijekom radionice učenici su imali priliku učiti od Ele i članova njezine obitelji – djeda Marka Jeleča, sestre Leone i brata Manuela – kako upotrijebiti (ponovno – reuse) naizgled bezvrijedne odbačene predmete i zaboravljene materijale (poput vune) kako bi se izradili božićni ukrasi i darovi za obitelj i prijatelje.

[više]

Tjedan u znaku europskih jezika (i turizma)

Autor: Marija Deanković, 28. 9. 2019. 16:39

I ove godine obilježili smo Europski dan jezika (26. rujna) u našoj školi. Štoviše, višejezične aktivnosti u koje su se uključili brojni učenici obilježile su cijeli tjedan, a međupredmetna suradnja s nastavnicama strukovnih predmeta doprinijela je i obilježavanju Svjetskoga dana turizma (27. rujna). Cilj je bio podići svijest o pripadnosti zajednici europskih naroda, uputiti na važnost cjeloživotnoga učenja jezika u školi i izvan nje te važnost raznolikosti raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje.

[više]

 


 
Popis udžbenika

1. razredi

2. razredi

3. razredi

4. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

 
Obavijesti
 
Brošura EBŠ

 
Duplikat svjedodžbe
 
Priručnik VH&PA

 
Korisni linkovi

 

 

 
Učenički servis
 
Brošura za roditelje

 
eTwinning

 

 
Euro skills week

 
Natjecanje Dabar


 
Školska shema

 
Europska oznaka kvalitete

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2020.

Ukupno: 4307
Ovaj mjesec: 4307
Ovaj tjedan: 1583
Danas: 105
 
 > eTwinning  > Don't Throw & Pollute - Reuse
CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju