2020-11-17 17:12:59

Vukovar – putevima sjećanja

Tijekom listopada i studenog učenici 1. a i 2. c razreda sudjelovali su u projektu Vukovar – putevima sjećanja. Istraživali su, proučavali, promišljali, stvarali te čitali o stradanjima Vukovara, njihovim uzrocima, povodima i posljedicama.

Spojem povijesti i hrvatskoga jezika, odnosno činjeničnih podataka i ratnoga književnog stvaralaštva, učenici su proširili i obogatili kulturne vidike u okviru spoznaja o žrtvama Domovinskoga rata.

Istražujući povijesne činjenice o važnosti obrane Vukovara, tijeku obrane te vremenskome i povijesnom kontekstu, pritom poprativši istraživanje Pričama Siniše Glavaševića, romanom Hotel Zagorje Ivane Bodrožić te svjedočanstvom pretočenim u djelo Ispovijest zarobljenika Gorana Hillera, učenici su obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Svoje dojmove i razmišljanja izrekli su pjesmama, pričama, slikama i fotografijama. Izlaganja, prezentiranja, predstavljanja djela te, naposljetku, poruke mira, kojima su ujedno obilježili i Međunarodni dan tolerancije, prikazana su u videouratku kojega možete pogledati OVDJE.

Dajana Marinić, prof. i Igor Bjelobabić, prof.


Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski brod