preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Volonterski klub "Kapi volje"

Posjeti Facebook stranicu Volonterskog kluba "Kapi volje" 


Vijesti

Kap po kap…

Autor: Marija Deanković, 28. 10. 2019.

Mjesec listopad u nedostatku kapi kiše obilovao je volonterskim aktivnostima kluba „Kapi volje“ u kojima su brojni učenici kapnuli obilje svoga uloženog truda i vremena, zajedno sa svojim profesorima, čineći tako slap aktivnosti koji protječe ovom školskom godinom. Neke su aktivnosti pokrenute po prvi puta.

U aktivnosti „PET za 5“ prikupljamo povratnu ambalažu: čepove u humanitarne svrhe za skupe lijekove koje ćemo poslati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma te povratnu ambalažu (boce i limenke) koje naši volonteri vrijedno prikupljaju s voditeljicom ove aktivnosti prof. Sandom Kovačić.   

U okviru aktivnosti "72 sata bez kompromisa" koja se provodila od 17. do 20.  listopada 2019. sudjelovalo je 22 učenika i 5 profesorica naše škole: M. Antolović, M. Begić, S. Kovačić, A. Stvorić  u organizaciji vjeroučiteljice M. Maričević. Bili smo raspoređeni u različite skupine obavljajući različite poslove kao npr. čišćenje i krečenje životnog prostora, stanova, uređenje okoliša, bojanje igrališta i zidne freske u dječjoj poliklinici i vrtiću i sl. Aktivnosti su bile zahtjevne tim više što su neki učenici po prvi puta u svom životu odrađivali poslove ovakve vrste. Zanimljivo je kako su s pozitivnim odjekom doživjeli ovu inicijativu željni uključivanja i slijedeće godine.

Prošli tjedan je profesor Zvonimir Majić pokrenuo sadnju drveća u okviru akcije koju su provodile Hrvatske šume „Zasadi drvo, ne budi panj“ od 25. do 27. listopada 2019. u cijeloj Hrvatskoj. Našoj školi donirano je 10 sadnica drvceta KATALPA za koje kažu kako je brzorastuće drvo i daruje veliku hladovinu. U sadnji su sudjelovali pojedini učenici 3.C, 3.G, 4.A, 4.B i 4.D razreda među kojima se posebno istaknuo učenik Dominik Čeović. Zahvaljujemo domaru Branku na nesebičnoj pomoći u ovoj aktivnosti.

Prva akcija „PET za 5“ i sličnog naziva akcija „Pet za 5“ u kojoj učenici skupljaju novčane priloge za napuštene, nezbrinute, zlostavljane i bolesne kućne ljubimce donirajući u kasicu profesorice Snježane Cindrić koja vodi ovu aktivnost zamišljene su kao aktivnosti koje traju kroz duži vremenski period. A i drvca će nam žeđati.

Voditeljica volonterskog kluba Mihaela Maričević
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

2020./2021.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju