preskoči na sadržaj

Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod

Volonterski klub "Kapi volje"

Posjeti Facebook stranicu Volonterskog kluba "Kapi volje" 


Vijesti

Akcija za Strašnik i Majske Poljane

Autor: Antonija Stvorić, 17. 3. 2021.

Potres koji je pogodio grad Petrinju i okolna sela dogodio se 29. prosinca 2020. godine. Svima poznati kadrovi s TV-a, radija, portala i ostalih medija u srcima naših učenika i profesora ostavili su trag. Nakon određenog vremena zajedno smo došli na ideju kako bismo mogli provesti akciju u sklopu našeg volonterskog kluba i tako pomoći stradalim obiteljima.

Rodila se ideja o suradnji te udruživanju snaga Odbojkaškog kluba Slavonski Brod, s profesoricom Snježanom Cindrić, i HGSS-a, s profesorom Igorom Bjelobabićem. Ubrzo nakon same ideje i planiranja, krenuli smo u realizaciju kako bismo izmamili osmijeh na lice čovjeka čija je sudbina trenutno vrlo neizvjesna. Na stranicama školskog volonterskog kluba objavljeno je kako akcija kreće te će se provoditi sljedeća dva tjedna. Cilj je bio prikupiti koliko je god moguće više pomoći u hrani, higijenskim potrepštinama i novcu. Naravno, mislili smo i na psihološku potporu koja je stradalima u potresu izrazito potrebna kako bi ih ohrabrili i dali im tračak nade za bolji život jednog dana bez obzira na tragediju koju su preživjeli. Taj dio posla su vrhunski odradili učenici 2. c razreda koji su pisali poruke ohrabrenja obiteljima koje smo namjeravali posjetiti.

Došao je i zadnji dan akcije kada smo svi bili zadovoljni jer smo uspjeli prikupiti dovoljnu količinu pomoći i uskoro krenuti u Petrinju, Glinu te konkretno u sela Strašnik i Majske Poljane, koja su najviše stradala u potresu. Bila je subota 13. ožujka 2021. godine, možda naizgled neradan dan predviđen za odmor, ali ne i za profesore Snježanu Cindrić, Maju Antolović, Igora Bjelobabića, Mihaelu Maričević te učenika Leona Ferića koji su rano ujutro krenuli u realizaciju akcije.

Mnogo toga smo doživjeli i vidjeli taj dan, ali najviše nas je iznenadilo gostoprimstvo i osmijeh na licu ljudi koji su gotovo sve izgubili 29. prosinca u kobnih 20 sekundi koliko je i trajao potres. Bilo je tu mladih, starih, osoba srednjih godina, no svima su zajedničke bile riječi hvale koje su poželjeli svim sudionicima u akciji. Bilo je tu suza i tugovanja, što je dodatno otežavalo situaciju za nas koji ih želimo ohrabriti i pomoći. To je i shvatljivo s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze. Na kraju dana i druženja s vrlo dragim ljudima svi smo s osmijehom na licu krenuli kući jer smo znali da iza sebe ostavljamo ljude kojima smo bar malo uljepšali dan, a isto tako im i pomogli kako bi jednog dana ponovno živjeli sretni i zadovoljni. Zahvaljujem se profesorima, učenicima, Odbojkaškom klubu Slavonski Brod te HGSS-u na suradnji i donacijama jer smo opet pokazali da i u ova teška vremena možemo pronaći svoje „kapi volje“ da i ostalima bude bolje!

Leon Ferić, predsjednik školskog volonterskog kluba „Kapi volje“ 

Snježana Cindrić, prof.
Virtualna šetnja školom

Šk. god. 2020./21.

Protokol organizacije rada u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (MZO)

Molimo posjetitelje škole da sve što mogu obave putem telefona ili e-maila (informacije, potvrde i sl.). U slučaju potrebe dolaska u školu, moraju se prethodno najaviti.

Telefon: 035/443-175

e-mail: skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr

Popis udžbenika

2020./2021.

1. razredi

2. razredi

3. razredi

Molimo da obratite pozornost na odabir udžbenika iz stranog jezika (1. i 2. strani jezik) i vjeronauka/etike.

Obavijesti

Satnica:

 

Brošura EBŠ

Duplikat svjedodžbe
Priručnik VH&PA

Korisni linkovi

 

 

CMS za škole logo
Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod / Naselje Andrija Hebrang 13/1, HR-35000 Slavonski Brod / www.ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr / skola@ss-ekonomsko-birotehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju